Posted on 4 Comments

Romanii sunt inovatori

Daca insitutiile statului si societatea civila nu reuseste sa ne trezeasca spiritul patriotic uite ca reuseste mediul privat. Mai exact, ROM si noua sa campanie de desteptare nationala. Campanie de brand de tara poate ca a dat rezultate, poate ca nu insa cu siguranta au ratat un aspect foarte important pentru imaginea unui brand/tari in anul 2011: reputatia brandului de tara pe motorul de cautare. Asadar daca vei cauta “romanii sunt …” nu vei gasi niciun rezultat de bine, in nicio limba a pamantului, nici macar in romana.

Asa ca se cere o campanie de optimizare si generare de continut pozitiv pentru noi, romanii. De romani, nu mai de bine, as zice eu. ­čÖé Asa ca va spun si eu ce as putea spune dupa sintagma “romanii sunt”.

Inainte de toate, pentru mine, romanii sunt inovatori. Da, suntem si poeti, latini, destepti, creativi sau senzationali dar din punctul meu de vedere romanii sunt inovatori.

Daca ar fi sa facem o statistica a exportului de materie cenusie romanii sunt in primele cinci natiuni ale lumii din punctul meu de vedere. O tara mica dar cu minti ce depasesc granitele tarii. Daca romanii nu erau inovatori probabil ca umanitatea mai avea mult de asteptat pana sa apara stiloul (Petrache Poenaru), insulina (Nicolae Paulescu) sau avionul cu reactie (Henri Coanda).

Da, si in continuare romanii sunt inovatori insa din pacate in alte tari. Cercetarea in Romania nu este privita drept o ramura productiva si drept urmare este sub bugetata. Dar poate lucrurile se vor mai schimba si nu vom mai auzi de o alta inovatie pe care un roman aflat peste granite a facut-o.

Pentru voi romanii sunt… ?

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

4 thoughts on “Romanii sunt inovatori

  1. […] turn that Romanians are creative, Bortun+Olteanu speaks about Romanians are smart, Dragis Smeu says Romanian are innovative, while Cabral says also Romanians are smart! Let’s do […]

  2. […] Romanii sunt educati! Romanii sunt civilizati! Romanii sunt haiosi! Romanii sunt senzationali! Romanii sunt inovatori! Romanii sunt muncitori! Romanii sunt niste oameni de vis! Romanii sunt oameni! Romanii sunt […]

  3. […] Un alt roman excep╚Ťional, dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM din sticl─â cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare dec├ót a unuia obi╚Önuit. Pe 5 astfel de CD -uri ar putea fi stocat─â ├«ntreaga Biblioteca a Academiei Rom├óne, iar informa╚Ťiile ar putea rezista 5.000 de ani. ├Än noiembrie 1999, inven╚Ťia sa a fost premiat─â cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inven╚Ťiilor de la Bruxelles, iar autorul dore╚Öte cu orice pre╚Ť producerea de serie ├«n Rom├ónia. Dar forurile de la noi ├«nt├órzie la nesf├ór╚Öit formalit─â╚Ťile. El este unul dintre cei ce dovedesc c─â rom├ónii sunt inovatori. […]

  4. […] Rom├ónii sunt inovatori. S─â mai zic de ce? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *