Posted on Leave a comment

Vreau sa invat Google Adwords

Ma bucur sa aud tot mai des aceasta fraza. Tot mai multi prieteni, cunostinte, oameni, tineri vor sa invete Google Adwords. Daca acum 2 ani imi lua destul de mult sa explic cu ce se mananca Google Adwords si pay per click marketing in general, acum vad ca tot mai multi au auzit de asta si sunt cativa doritori de a invata Google Adwords.

Se pare ca piata creste si incepe sa se dezvolte. Acest lucru nu poate decat sa ma bucure ! Si totusi, cum inveti Google Adwords ? Pentru iubitorii de carti am o dezamagire : Adwords, la fel ca multe lucruri din online nu prea se invata din carti. Totusi, exista cateva lucrari pe aceasta tema ; una mai aplicata o puteti gasi pe Amazon la 30$.

In ceea ce priveste resursele de invatare privind Google Adwords sunt destule. E plin internetul; trebuie doar sa vrei sa cauti (in engleza). Pentru inceput, exista o platforma care iti explica cu ce se mananca Adwords, ce beneficii aduce si cum poti incepe o campanie. Daca esti in continuare interesat, teorie din plin ai in programa pentru cei care vor sa devina Google Adwords Certified Individual si pot urmari conturile oficiale de pe Youtube pentru a vedea ce anume scrie in zecile de mii de cuvinte din programa. Exista contul Google oficial pentru Business, pentru promovarea pe Youtube sau Google Analytics (da, toate au legatura cu Adwords). De asemenea, exista mai multe webinarii si hangouturi pe paginile oficiale de Google + ale Google de unde poti afla lucruri noi despre Adwords.

Pentru ceva mai aplicat si mai interactiv exista de cateva luni disponibil si pentru Romania plaforma Google Engage. Aici ai tutoriale pentru primii pasi in Adwords, materiale informative (in romana) si poti primi chiar si vouchere Adwords (daca esti cuminte).

Cu informatii punctuale si uneori mai avansate exista blogul oficial Adwords unde gasesti updateuri, informatii generale si tips & tricks. Tot din categoria bloguri din afara iti recomand sa te abonezi si la newsletterul lui Perry Marshall si blogul colectiv PPC Hero (e ceva mai avansat). Pe .ro nu sunt foarte multe bloguri specializate doar pe ppc. Totusi, gasesti informatii bine structurate pe promovare-adwords.ro, pay.perclick.ro si informatii mai up to date si advanced pe blogul lui Ionut.

Asadar ai mult de citit, multe lucruri invatat si de facut multe conexiuni intre lucrurile asimilate. Totusi, partea cea mai grea nu este cea legata de learning ; provocarea apare abia dupa ce ai inceput o campanie. Dupa ce ai adaugat lista de cuvinte cheie, adurile, setarile, abia de atunci incepe distractia. Pana atunci e doar teorie. Practica e baza! De aceea, daca vrei sa inveti Google Adwords trebuie sa treci de etapa de learning si sa te indrepti mai mult catre doing. Asa ca daca ai un prieten care are un business online, un site, un proiect in online ofera-le o campanie bonus. Bineinteles, banii respectivi un se vor intoarce dar primul lucru pe care trebuie sa il inveti despre AdWords este ca testarea e fundamentala. Fara teste nu poti invata, nu poti performa.

Asa ca daca vrei sa inveti Adwords te pot ajuta. Iti pot da un voucher de 250 de lei daca ceea ce vrei sa promovezi mi se pare o idee buna. Nu e niciun concurs, nu exista nicio regula, nu trebuie sa dai like nicaieri. Doar sa imi trimiti un mail pe dragos [at] smeu [.] ro si sa imi spui de ce vrei sa inveti AdWords si mai ales ce vrei sa promovezi. Decizia e total subiectiva si nu am un numar de vouchere. Poate fi unul, 3 sau chiar niciunul.

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *