Posted on Leave a comment

Google Engage pentru agentii (?)

Pe 27 martie a fost cel de-al doilea eveniment Google Engage in Romania. Acum, o editie pentru agentii. Oare chiar asa a fost? Mi s-a parut un pic cam confuz evenimentul, unele sesiuni pentru agentii si despre cum sa atragi mai multi clienti insa alte sesiuni mai degraba pentru specialisti, freelanceri sau clienti.

La inceput a fost ca la orice eveniment o parte de self promo din partea organizatorilor. Cate au realizat ei intr-un timp atat de scurt si bineinteles, leitmotivul Google, scuzele de rigoare pentru for ever beta stage si au primit destul de mult feedback fara insa sa ofere prea multe raspunsuri intrebarilor (mai mult sau mai putin acide) din partea publicului.

Prezentarea invitatului de la agentia e-wolf din Germania a fost interesanta, cu multe insighturi pentru cei care vor sa vinda Adwords sau lucreaza cu acest domeniu al marketingului online. A incercat sa prezinte perspective noi pentru agentii, ce ar trebui sa oferi tu ca agentie pentru client, ce ar trebui sa scoti in evidenta, cum poti taxa acest serviciu, etc. Chiar o prezentare care se incadra in tema evenimentului.

Dar aceasta prezentare a cam ridicat standardele celor din public. De ce? Pentru ca mai apoi au fost sesiuni de training pentru… nu cred ca erau pentru agentii. Mai degraba pentru specialisti si/sau freelanceri, clienti care vor sa faca singuri pay per click. Prezentarile au fost generale, fara prea multe insighturi, studii de caz sau best practice-uri. O prezentare generala despre Analytics, ce poti face acolo si ce limitari are; un mare plus pentru curajul de a incepe prezentarea cu limitarile si problemele pe care le are analytics la acuratetea datelor. Prezentarea despre Analytics era mai mult pentru clienti, ce sa vada si ce sa ceara de la agentie in raporturile calitative. Mai apoi a fost o prezentare ceva mai consistenta despre optimizarea campaniilor pay per click. Publicul tinta al acestei prezentari erau specialistii, certificatii Adwords. S-a intrat destul de mult in detaliu si probabil ca pe multi i-a pierdut pe drum. Ultima prezentare, despre Website Optimizer a fost la fel ca prima, o prezentare generica a toolului pe care Google il ofera cu cateva exemple si sfaturi pentru A/B testing. La fel, tot o prezentare mai mult pentru specialisti.

Asadar, una peste alta, a fost un eveniment bun dar destul de general. Desi numele evenimentului promitea multe agentii in sala, la fel si cifrele prezentate la inceput, evenimentul Google Engage pentru Agentii s-a transformat in Google Engage pentru toata lumea. S-a cam uitat de segmentarea publicurilor, de alegerea temelor in functie de audienta (dorita) din sala si discursul indreptat spre beneficiile Google Adwords pentru agentii. Oricum, am vazut foarte putini oameni din agentii prin sala.

Avand in vedere ca a fost doar al doilea eveniment Google Engage probabil ca dureaza mai mult pana se calibreaza si reusesc sa adapteze evenimentele la publicul pe care si-l doresc in sala. Intentia de a se apropia mai mult de agentii e de laudat dar mai este ceva de munca pana se va ajunge la un rezultat pozitiv de ambele parti. Pana atunci insa, ne bucuram ca primii pasi spre o relatie cat mai stransa au fost facuti. 🙂

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *