Posted on Leave a comment

Permission Marketing – ce, de ce si cum se face?

Dupa tot mai multe incercari mai mult sau mai putin brutale ale mai multor organizatii de a-mi transmite/baga pe gat promotiile si comunicarile lor am decis sa scriu acest articol despre persmission marketing.

Ce inseamna permission marketing?

permission marketingSeth Godin este cel care a introdus conceptul in terminologia de specialitate, cu a sa carte “Permission Marketing”. Asa cum este lesne de inteles, prin aceasta tehnica de marketing compania cere consumatorului acordul sa intre intr-un dialog cu ei. Si cand spun dialog ma refer la o comunicare bidirectionala si nu doar un monolog centrat doar pe oferte si cat de tare suntem noi, cea mai cea companie.

Permission marketing este doar prima etapa dintr-un lung sir de comunicari, feedback si dialoguri intre compania ta si clientul final. Asadar aceasta tactica de marketing este privilegiul de a transmite mesaje anticipate, personalizate si relevante catre persoane care si-au manifestat interesul pentru a intra in dialog cu brandul pe care il reprezinti

De ce permission marketing?

Simplu. Pentru ca acesta este modul cel mai onest/politically corect (spune-i cum vrei) prin care poti intra intr-un dialog cu clientul sau potentialul client. Ii ceri acceptul de a incepe o comunicare; nu cumperi o baza de date double opt in ca sa fii sigur ca dai peste persoane la celalalt capat al mailului si nu faci spam.

Cum se face permission marketing?

Mai degraba va spun cum nu ar trebui sa se faca dar din pacate a devenit practica general acceptata. In primul rand permission marketing nu inseamna Ihaven’t seen that checkbox marketing. Nu trebuie sa fie o optiune undeva, la finalul unui formular, deja bifat si eventual cu un text din care sa nu intelegi exact in ce te bagi. De asemenea, nu inseamna permission marketing atunci cand faci o promotie, trimiti cateva hostese cu picioare lungi si ipad-uri pe care le folosesc din coltul unghiilor si oferi premii numai daca iti raspund la intrebari si nici nu iti spune ca datele respective intra direct in baza lor de date si ai si fost de acord sa primesti comunicarile lor. Asta e mai aproape de viol comunicational decat de o permisiune de a intra in dialog cu clientul.

Permission marketing este ca un friend request pe Facebook. Daca vrei ca celalalt sa iti accepte cererea trebuie sa ai destui mutual friends, interse in comun,  sa ai o poza clara de profil pentru a fi recunoscut si un mesaj in care ii spui de unde o/il cunosti. Altfel, un simplu friend request dat random, la toata lumea nu inseamna neaparat ca ai si mai multi prieteni. Ci doar ca ai spamat destul de mult.

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *