Posted on Leave a comment

Alt Fest – un AltFel de Festival

Ma gandeam ca rezolutie pentru 2015 sa scriu cel putin o data pe luna despre un lucru bun care se intampla in Romania; ceva care sa denote optimismul si dorinta de a ramane in continuare in Romania. Ca intotdeauna realitatea o ia inaintea filmului (meu). Iata ca mai devreme de ianuarie 2015 a aparut un articol pe care nu am putut sa nu il scriu. Este despre optimism, vesti bune, studenti, internet si tehnologie. Totul in frumosul si minunatul Brasov.

ALT FestivalLa Brasov are loc un ALTfel de festival. Sau mai bine spus un fel de festival ce ar TREBUI sa aiba loc mai des in Romania. Este vorba de un festival de tehnologie ALT FESTIVAL dedicat studentilor pasionati de tehnologie.

Pe 21-23 noiembrie, la ALT FESTIVAL, Brasovul va deveni principalul loc de intalnire pentru antreprenori, investitori, dezvoltatori, programatori, inventatori, creativi, profesori si studenti din Romania, pasionati de INOVARE si TEHNOLOGIE. Festivalul de tehnologie organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie – ALT BRAȘOV va face matching-ul intre companii si studentii interesati de domeniul tehnic.

De ce mi se pare un ALTfel de Festival? Pentru ca  are ca principal obiectiv educarea; aduce la aceeasi masa companii care produc tehnologie dar au un deficit de forta de munca si studenti care vor sa studieze mai mult, vor sa aplice mai mult dar nu au cum. O altfel de cerere si oferta, mult mai echitabila as spune eu. Win-Win situation.

Acest festival mi se pare cu un potential foarte mare si foarte important tocmai din perspectiva educarii tinerilor. Educatia este pilonul principal pentru dezvoltarea oricarei tari civilizate si vad ca usor, usor se intampla astfel de lucruri si la noi. Cred in continuare ca Romania poate deveni un hub de tehnologie, asa cum isi doreste si Cristian si evanghelizeaza in aceasta directie cu al lui IMWorld,  insa pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de doua lucruri: educatie si relaxare fiscala pentru acest domeniu. Se fac pasi in ambele directii. Un pas important este acest festival, ALT FESTIVAL.

Daca aveti drum inspre Brasov in acest weekend si aveti cateva ore pentru a cunoaste studenti pasionati si sa aflati informatii despre BigData, Raspberry Pi, eye tracking sau programarea Android atunci nu ratati evenimentul. Toate informatiile le gasiti pe site.

Felicitari pentru initiativa si la cat mai multe editii si generatii ispirate de acest eveniment!

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *