Posted on Leave a comment

De ce sa mergi la European CSR Lessons?

Saptamana aceasta are loc o alta editie de European CSR Lessons, deja la a treia editie. Este poate cel mai important eveniment despre CSR din Romania, asa ca daca esti interesat de acest domeniu, nu trebuie sa il ratezi. Evenimentul are loc intre 15-17 mai la Biblioteca Nationala a Romaniei.

De ce ar trebui sa mergi la acest eveniment? Motive sunt multe pentru care nu trebuie sa il ratezi, dar o sa-ti spun care sunt principalele 5:

Motivul 1.

La eveniment vor fi prezenti si vorbitori din domeniul public. Vor veni ministri, secretari de stat si alti membri ai aparatului de stat. Nu se intampla acest lucru foarte des si din acest motiv as vrea sa ii felicit pentru curajul de a veni si a sta fata in fata cu un public exigent, care doreste masuri privind actiunile de CSR. E un bun motiv sa vii si tu sa le adresezi intrebari sau sa le sugerezi idei de imbunatatire.

Motivul 2.

Cele mai importante companii din Romania (la nivel de implicare in proiecte de responsabilitate sociala) vor fi prezente la eveniment. Mona Nicolici de la Petrom va fi prezenta si alte nume importante din departamentele de Comunicare sau chiar CSR a Orange, Vodafone, Cosmote, BCR sau Rompetrol

Motivul 3.

Comunicare 360 de grade. Spre deosebire de alte evenimente unde doar o anumita parte din intreg lantul de organizatii implicate in proiecte de responsabilitate sociala veneau la eveniment, in cazul acestei editii sunt prezente toate partile. Este reprezentat atat aparatul de stat cat si companii care se implica in proiecte de CSR cat si organizatii non-guvernamentale si specialisti in domeniu din strainatate. Asadar va fi un dialog complet, unde nu lipseste niciuna din partile implicate in CSR.

Motivul 4.

John Aston. Va veni sa vorbeasca si la aceasta editie. Anul trecut a avut poate cel mai sincer discurs, fara mesaje impachetate frumos sau vorbe care sa nu jigneasca. Le spune verde in fata, fara menajamente. Va recomand sa il vedeti. It’s a must!

Motivul 5.

Trainingul privind elaborare de rapoarte de sustenabilitate tinute de Elaine Cohen. Pentru cei care lucreaza in companii ce se implica in proiecte de CSR este obligtoriu sa ajungeti la trainingul de o zi privind aceasta tema importanta. Este foarte important ca acest domeniu sa se specializeze si sa se standardizeze iar partea de raportare este una foarte importanta, din pacate mult prea putin luata in seama de companiile romanesti ce se implica in proiecte de CSR. Asa cum spunea si Dragos Dehelean, daca nu ai un raport public de CSR nu prea faci CSR. Mai degraba actiuni de PR, as spune eu.

Asadar, iata 5 motive bune pentru care sa vii la European CSR Lessons. Totusi, daca nu poti sa ajungi, evenimentul va putea fi vazut live iar reactii de la eveniment vor si ele live pe blogurile partenere.

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *