Posted on 2 Comments

Facebook a murit? Si atunci cine-i dinamita?

Facebook a muritTot mai multi oameni s-au saturat de Facebook. Tot mai multe pareri impotriva Dumnezeului social media, tot mai multe videoclipuri despre Facebook si a lui decadenta. S-a saturat lumea de Facebook? Sau au ramas oamenii fara subiecte in luna asta moarta?

Imi incep argumentarea cu un colaj de statusuri adunate de aici de colo. Atentia mi-a captat-o maratonistul twitterului, chinezu, cu al sau RT al tweetului lui Adi Hadean: “vineri imi inchid contul de facebook”. De atunci am inceput sa urmaresc mai atent tot acest curent anti-facebook. Carmen Profet-Mihu a zis-o si ea: “Simt cum vine valul anti-Facebook. Vreau să-mi spuneţi Carmen Profet-Mihu dacă va fi aşa”.  Si Cora a tras concluzia: “retelele trec, messenger-ul ramane”. Desi par doar pareri dispersate, in ultimul timp aud tot mai multe voci impotriva facebook. Ce s-a intamplat oameni buni? V-ati saturat de flirtat si uitat la pozele altora?

Din acelasi registru saptamana trecuta a tot circulat pe facebook un videoclip in care oamenii erau motivati sa renunte la… facebook! Ironic, nu? Cu cata usurinta am dat toti share la acest filmulet; ne-a placut, poate ne-am si regasit in el dar… cel putin numarul meu de prieteni a ramas acelasi de atunci. Nimeni nu a renuntat la contul de facebook. Cu toate ca numele videoclipului era mai mult decat explicit: you need to get off facebook.

Si atunci de ce ne tot spunem ca facebook sucks? Sa fie oare doar mentalitatea tipic romaneasca de a ne plange de orice? Datoria noastra de romani este de a arata cu degetul problema, eventual de a o discuta aprins la un pahar de vorba cu prietenii si, mai nou, de a o share-ui pe facebook? Atat. Misiunea noastra se incheie aici. Nu mai este nevoie sa facem nicio actiune.

Nu-i bai, vine luna februarie cu sarbatori siropoase si stiri numa` bune de shareuit de Facebook. Si uite asa Dumnezeul social mediei va continua sa existe…

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

2 thoughts on “Facebook a murit? Si atunci cine-i dinamita?

  1. Dacă societatea actuală nu va fi supusă unei lobotomii sau cineva nu va ,,scoate din priză” rețeaua internet, atunci nu văd cum ar putea să dispară Facebook-ul.

    Să fim serioși, toți ,,grozavii” ăștia care vorbesc despre Facebook ca de dracu’ n-au ce face. Îți închizi contul, foarte bine, sănătate, dar nu faci din asta un eveniment. Nu schimbi nimic dacă renunți la cont și-i determini și pe alții să facă la fel… în urma ta vor veni alte căteva mii de noi utilizatori. Și de unde mai pui faptul că tipii precum cel din filmuleț pot foarte bine să fie plătiți pentru a discredita Facebook-ul; sunt interese mari la mijloc.
    Vrei să schimbi ceva?!Atunci găsește o modalitate de a-i educa pe oameni; învăță-i cum să se comporte în lumea virtuală.

    Cine știe, poate că într-o zi, oamenii se vor plictisi de atâta Facebook și acesta va dispărea de la sine… poate…

  2. […] Unthink.com se numeste si se vrea o retea revolutionara. Nu este pentru oameni obisnuiti; este pentru cei care isi doresc sa schimbe ceva. Si mai ales pentru cei care imbrasiseaza curentul anti Facebook. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *