Posted on Leave a comment

Politica 2.0 – Astazi, Youtube

Si politica romaneasca a inceput sa foloseasca canale alternative de comunicare si promovare. Mass media traditionala ramane principala sursa de transmitere a informatiilor catre electorat dar mai nou incepe sa se foloseasca si retelele de socializare.

Deja multi politiceni au pagini de Facebook, conturi de Twitter sau bloguri. Mai nou, au inceput sa comunice si pe Youtube. In doar 2 zile deja Youtube a fost sursa pentru mass media traditionala a doua stiri: candidatura lui Irinel Columbeanu la primaria capitalei si anuntul lui Mircea Geoana despre noua lui formatiune politica. Doua mesaje importante au plecat de pe Youtube.

Motivul este simplu; niciunul din cei doi nu au in spate o institutie media si nici sustinerea uneia asa ca acest canal a fost metoda cea mai buna pentru anuntare. Daca nu ai un sediu unde sa chemi jurnalistii poti oricand sa te inregistrezi din fata biroului tau si sa tii o declaratie de presa. Noroc cu Youtube 🙂

Alegeri pe YoutubeOricum, e un inceput in toate. Chiar daca motivele pentru care au ales sa faca declaratii pe Youtube tin mai mult de logistica este de incurajat initiativa. Mai avem multa mamaliga de mancat pana sa ajungem la nivelul Statelor Unite unde dezbaterile electorale se tin live pe Youtube dar este totusi un inceput.

Apreciem initiativa, cum am spus, dar ar trebui sa se ocupe de community managment. Pe web 2.0 comunicarea este intotdeauna biderectionala iar feedbackul continuu. Asa ca ar face bine sa raspunda la comentariile (mai mult sau mai putin prietenoase).

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *