Posted on Leave a comment

RockMelt, un browser sociabil

Rockmelt s-a lansat! Toata saptamana m-am jucat cu noul browser lansat de Marc Andreessen, unul din fondatorii batranului Netscape. Pozitionarea acestuia, drept un browser social media friendly mi-a atras atentia.

Pe o piata foarte aglomerata, in care vulpea Firefox alearga dupa Mogulul Internet Explorer de cand se stie, in care Chrome face mari eforturi sa castige teren (dar inca nu invata sa citeasca un feed RSS), iar Opera incearca sa spuna cat de rapida este ea, apare un pusti cu tupeu: Rockmelt. Nu vrea sa para nici mai inteligent decat este, nu are pretentia de a fi perfect cum vor toate sa para, vrea doar sa te ajute sa comunici mai repede.

Rockmelt

Rockmelt nu este un browser pentru developeri, nici el nu stie sa citeasca feed-uri pentru ca e construit pe aceeasi tehnologie ca si Chrome (chromium) si la viteza de incarcare nu exceleaza. Dar are un mare plus in fata tuturor celorlalte browsere: integrarea cu social media.

Daca in cazul browserelor obsinuite, integrarea cu social media s-a facut pe parcurs, discret si stangaci, in cazul Rockmelt lucrurile au stat total diferit. Rockmelt a plecat de la ideea de share. Este un browser pentru cei care stau peste limita pe contul de Facebook si Twitter. Iar Rockmelt le vine in intampinare. Te ajuta sa share-uiesti un link direct din browser, sa chat-uiesti cu prietenii, sa postezi atat pe Facebook cat si pe Twitter, sa previzualizezi rezultatele in Google si sa iti salvezi intr-o maniera prietenoasa feed-urile site-urilor care te intereseaza.

Una peste alta, Rockmelt este un browser care eficientizeaza pierderea de vreme. Rockmelt nu a inventat roata dar nici apa calda sau teoria gravitatiei. Meritul lui este ca le-a adus pe toate la un loc. Este unul din putinele browsere ce a fost dezvoltat plecand de la ideea de usability si social media. A vrut sa fie cool, eficient si sociabil. Iar eu cred ca i-a reusit.

In concluzie pot spune ca RockMelt este mai mult decat un simplu browser. Nivelul de personalizare pe care il poti atinge cu RockMelt prin sincronizarea cu contul de Facebook, Twitter, Gmail, feedul personalizat s.a.m.d. face din acest browser unul personal. Daca ei l-au pozitionat drept un browser social media friendly, eu as spune ca RockMelt este mai degraba browserul tau personal.

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *