Romanii sunt inovatori

Daca insitutiile statului si societatea civila nu reuseste sa ne trezeasca spiritul patriotic uite ca reuseste mediul privat. Mai exact, ROM si noua sa campanie de desteptare nationala. Campanie de brand de tara poate ca a dat rezultate, poate ca nu insa cu siguranta au ratat un aspect foarte important pentru imaginea unui brand/tari in anul 2011: reputatia brandului de tara pe motorul de cautare. Asadar daca vei cauta “romanii sunt …” nu vei gasi niciun rezultat de bine, in nicio limba a pamantului, nici macar in romana.

Asa ca se cere o campanie de optimizare si generare de continut pozitiv pentru noi, romanii. De romani, nu mai de bine, as zice eu. :) Asa ca va spun si eu ce as putea spune dupa sintagma “romanii sunt”.

Inainte de toate, pentru mine, romanii sunt inovatori. Da, suntem si poeti, latini, destepti, creativi sau senzationali dar din punctul meu de vedere romanii sunt inovatori.

Daca ar fi sa facem o statistica a exportului de materie cenusie romanii sunt in primele cinci natiuni ale lumii din punctul meu de vedere. O tara mica dar cu minti ce depasesc granitele tarii. Daca romanii nu erau inovatori probabil ca umanitatea mai avea mult de asteptat pana sa apara stiloul (Petrache Poenaru), insulina (Nicolae Paulescu) sau avionul cu reactie (Henri Coanda).

Da, si in continuare romanii sunt inovatori insa din pacate in alte tari. Cercetarea in Romania nu este privita drept o ramura productiva si drept urmare este sub bugetata. Dar poate lucrurile se vor mai schimba si nu vom mai auzi de o alta inovatie pe care un roman aflat peste granite a facut-o.

Pentru voi romanii sunt… ?

Feedback, please!

Dragos

Performance Manager @Kubis Interactive / 5 ani de experiență în marketing online și pay per click marketing. Am investit bugete de peste 1 milion de euro în campanii PPC, pentru aproximativ 150 de clienți din peste 100 de domenii diferite de activitate

4 thoughts on “Romanii sunt inovatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>