Posted on Leave a comment

Ce este Black Friday?

Ce este black friday sau mai bine zis ce a fost black friday. In afara este o zi in care mai toate marile retele de retail au mari reduceri la aproape toate produsele. Ce este black friday la noi? Un fel de cyber monday dar vinerea. Sau mai bine zis a fost ziua in care o parte din siteurile de e-commerce au vrut sa fie si ele siteuri de reduceri. Emag.ro, PcGarage.ro, EvoMag.ro si Koyos.ro au vrut sa fie pentru o zi Grupon, Kuponiada sau SweetDeal. 50%, 60%, etc% reducere pentru anumite produse din stoc.

Ca la orice reducere, fie ca e la ulei, plasme sau ciorapi mentalitatea romaneasca e aceasi: bizonica. Daca in offline nu prea poti face foarte multe pentru a stapani turma furioasa de bizoni ce vor sa insface televizorul sau pestele la vrac. Dar in online lucrurile pot sta putin altfel. Aici nu te mai imbulzesti, nu iti mai dai coate si nu te calci pe picioare pentru a alege produsul de care ai nevoie.

Da, nu te mai imbulzesti dar nici nu prea mai intri in magazin. De ce? Ca nu mai e teava, pentru ca atunci cand s-au gandit cei patru retaileri ca vor avea un spike de trafic (pe bune?!??!) in aceasta zi. Asa ca de ce sa marim volumul de trafic inclus pe site pe o perioada limitata de timp? Ca doar romanii nu sunt recunoscuti ca fiind o natie ce are bucurii la promotii. Yeah right!

Asa ca m-am uitat la un videoclip de pe Youtube si mi-am adus aminte de altul. Uite la ce ma refer.


via Zoso

EvoMag site picat

Diferenta intre cele doua cotropiri si aceasta imagine nu prea vad. Poate ceva mai putina violenta dar o frustrare la fel de mare. Incepi sa simti ca parca 7 miliarde de oameni pe pamant e un pic prea mult. 🙂

Asa ca daca vrei sa faci o astfel de initativa (pe care o laud in principiu) macar creaza cadrul necesar pentru a limita frustrarile. Gandeste, planifica si mai apoi actioneaza. Da, au fost vanzari record pentru toate magazinele dar de ce sa nu fie si mai mari?

Update: sa vedem totusi cum se va descurca SigmaNet luni cand au decis sa scada si ei foarte mult preturile. Dupa black friday vine pink monday 😉

Eu sunt 

General Manager @Mavericks în ultimii 4 ani și tată de mai bine de 2. În rest, nu am nicio altă super putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *